En summering av 2022 och en julhälsning till er alla

Tiden går fort det känns som det var igår när jag blev vald som ordförande på årsmötet i Borås i mars tillsammans med en ny i styrelsen. Övriga i styrelsen är Hannu Merstrand, Ulla Åkerfeldt, Cai Mellstedt, Jan Aronsson, Birgitta Torelund och Anita Holgerson.

Att pandemin hade lättat så mycket så vi fick möjlighet att träffas fysiskt var ju osäkert in i det sista, därför var det extra trevligt att kunna se att 84 glada Televeteraner hade möjlighet att ta sig till årsmötet.

Jag vill tacka alla medlemmar så här långt på det gångna året och de dagar som är kvar. Jag vet att många ser fram emot en del aktiviteter under hösten i klubbarna och inte minst julbordet. Samtidigt är jag fullt medveten om att alla kanske inte orkar att ta sig till våra träffar men gläds väldigt mycket över att ”bara” få läsa Telningen och se bilder på ”gamla” arbetskamrater.

I Borås har vi fått till den efterlängtade spontanträffen en gång per månad, tack Carina Svensson för att du håller i detta. Det är ju så att våra medlemmar i våra klubbar ser fram emot att bara träffas och prata gamla minnen över en kopp kaffe. Tack till alla våra kontaktombud i de lokala klubbarna för att ni fixar det.

Tack Cai Mellstedt för att du fixar Telningen och hemsidan. Ulla Åkerfeldt, tack för att du har hållit i vår ekonomi även detta år. Tack också till Jan Aronsson vår sekreterare som också fixar lokal och fika till våra styrelsemöten. Tack Hannu Merstrand för att du fixar vårt medlemsregister. Tack Birgitta Torelund och Anita Holgersson för att ni håller i namnlappar och annat smått och gott som behövs vid våra aktiviteter.

Tyvärr har flera av våra medlemmar gått bort under året. Vår gamle teledirektör Eskil Eilind och vår äldsta medlem Ruth Johanson var båda hedersmedlemmar i Televeteranerna. Alla våra tankar till alla andra medlemmar som också lämnat oss under året.

Efter en kall vår så kom den där efterlängtande sommaren som gjorde att vi kunde träffas på ett mer naturligt sätt igen. Nu har hösten kommit, fortfarande är det en del ljumma vindar som troligen går över i lite mer kyla ju längre mot jul vi kommer.

Jag ser fram emot en lugn jul och nyår och önskar er alla detsamma.
Gunn-Britt Scherdin